Over ons

GolfTON staat voor Talent Ontwikkeling Nederland. Dé organisatie waar talentvolle spelers hun ware talent tot ontwikkeling kunnen brengen, om zo te kunnen presteren op het hoogste niveau. Dat is GolfTON. Het hoogste niveau is voor ons de European Tour of PGA Tour, met als droom een GolfTON Ryder Cup speler in 2030.

GolfTON is een 10-jarige opleiding en is er op gericht om majors te winnen. Groots kunnen denken, maar klein kunnen beginnen. Dat is nodig om echt wat te bereiken. Vandaar dat GolfTON programma’s aanbiedt voor spelers vanaf 6 jaar tot en met de begeleiding van spelers die reeds op één van de professionele tours spelen. Zeer trots zijn we dan ook dat Lars van Meijel en Darius van Driel, beide spelers van GolfTON coaches Eric der Kinderen en Roel Verdonschot, vanaf 2020 op de Europese Tour actief zullen zijn.

Lars van Meijel (bron: larsvanmeijel.com)

Wie zijn wij

De pro-teams van de Rosendaelsche, Eindhovensche en Noordwij kse golfclubs sloegen in 2016 de handen ineen en vormden samen de basis van GolfTON. 

De drie founders – Eric der Kinderen, Roel Verdonschot en John Boerdonk – zijn samen met directeur Maarten van Druten (oprichter van Synpact, het bedrijf achter de Week van de Ondernemer) de drijvende kracht achter de Stichting GolfTON, dé golfopleiding van Nederland.

Vlnr: Eric der Kinderen, John Boerdonk en Roel Verdonschot.

Gestart op 3 golfclubs, met een passie voor golf en met goede faciliteiten. Imiddels zijn we uitgebreid naar 7 locaties met de beste coaches en trainers en hebben daarmee dekking over een groot deel van Nederland. Door deze golfclubs en pro-teams samen te brengen is er een enorme rijkdom aan kennis ontstaan. Samen gaan zij er voor zorgen dat GolfTON kan uitgroeien tot een begrip in de golfwereld als het gaat om topgolf, topsport en talentontwikkeling. Inmiddels maken ruim 60 spelers deel uit van de GolfTON-opleiding in alle categorieën; van mini-potential tot top-amateur.

GolfTON groeit

Op naar een landelijke dekking

Naast de Rosendaelsche, de Eindhovensche en de Noordwijkse draait de GolfTON-opleiding ook op de International Golf Maastricht, de Noord-Nederlandse, de Tongelreep en is De Lage Vuursche een coursemanagement- en trainingslocatie. Ons doel is de komende jaren door te groeien naar 20 locaties in Nederland. Een landelijke dekking is cruciaal voor een breed gedragen opleiding. Wij willen dat golf als een serieuze sport wordt aangeboden op clubs, met als doel om meer jeugd aan het golfen te krijgen. Daarnaast is het van belang dat spelers zo minimaal mogelijk hoeven te reizen naar hun trainingslocatie.

Huidige GolfTON locaties.