Nieuwsbrief 2 - 2018

Mooie resultaten GolfTON

spelers tijdens

Nationale Jeugd

Kampioenschappen 2018

In mei en juni werd er door de golf junioren weer gestreden om de nationale titels. De jongste jeugd in de categorie tot en met 12 jaar speelde op De Haar en de jeugd tot en met 15 op Almeerderhout. De daarop volgende categorieën tot en met 18 en tot en met 21 speelden respectievelijk op De Dommel en de Noord Nederlandse.

De GolfTON spelers waren in alle categorieën vertegenwoordigd en wisten zich voortreffelijk te manifesteren. Zo behaalden maar liefst 5 spelers de cut op het NK t/m 18, waar Max van de Kuilen na 3 rondes met een score van plus 6 op een zesde plaats eindigde. Het behalen van de cut was voor de veertienjarige Julian van Druten een prestatie op zich.

Tijdens het NK t/m 21 werden vier rondes gespeeld en behaalden Max van de Kuilen, Jack Ingham en Liam ter Horst de cut. Laatstgenoemde eindigde op een zesde plaats.

Bij de jongste jeugd t/m 12 werd één ronde gespeeld en leverden de GolfTON potentials Paul Faure, Sweder Koens en Dene Vos een voortreffelijke prestatie. Zij eindigden als 5e, 8e en 13e.

Op Almeerderhout trof de jeugd tot en met 15 elkaar en ook in dit toernooi liet Jack Ingham zich niet onbetuigd door als vierde te eindigen. Die plaats moest hij overigens wel delen met Tom van Balen. Ook Julian van Druten en Bob van Beeck speelden twee mooie rondes.

GolfTON internationaal

GolfTON spelers boeken niet alleen in Nederland successen maar ook in de rest van Europa. Zo wist de van origine Servische GolfTON topamateur Dane Cvetkovic (HCP – 0.4) goed te scoren in zijn geboorteland tijdens de Servische Amateur Tour (3e plaats) en de Servische Open Championship (5e plaats).

V64A1115

V64A1276 2

Tijdens het prestigieuze Scottish Open eindigde Max van de Kuilen op een knappe tweede plaats bij de jongens onder de 16 jaar.

8a84c8d0-d1c5-4872-8489-c69228e1569d

Lars Keunen heeft afgelopen week in de Alps Tour op Golfclub La Pinetina, Como gespeeld en een 4e plaats bemachtigd met rondes van 62 / 68 / 68.

Max Albertus zet ook een geweldige prestatie neer door de KLM Open kwalificatie te winnen.

Image-25

Landelijke spreiding GolfTON locaties

Vanuit de gedachte dat een top-golf programma op meerdere locaties in Nederland moet worden aangeboden, zodat junioren zich in de eigen regio kunnen bekwamen, wordt het aantal GolfTON lokaties dit najaar verder uitgebreid.

“Trainen op top nivo in de eigen regio is een absolute voorwaarde voor een evenwichtige en gezonde trainingsomgeving. Daarmee voorkom je dat kinderen wekelijks eindeloos in de auto zitten naar één bepaalde locatie in Nederland. Zonde van de tijd en bovendien vermoeiend, zowel voor het kind als de ouder.” Aldus golfpro Eric der Kinderen.

De huidige GolfTON locaties bevinden zich op de Noordwijkse, de Eindhovensche, de Rosendaelsche (Arnhem) en Pinheiros Altos in Portugal. Met de vier GolfTON locaties wordt de geografische spreiding van het GolfTON programma verder geoptimaliseerd.

Samen met onze sponsoren en partners maken we het mogelijk.  

SPONSOREN:

PROF.AcT

MELRAH BV 

PALLIETERGROUP BV

BACON BV

DIRK ANGELIQUE

MAXIFOOD

SLIPPENS VERMEER MAKELAARS

PARTNERS:

APHELION BV

VAN BREUGEL Projectmanagement en Adviezen BV

STOFBERG Fysiotherapie/Revalidatie/Sport

W&D Vastgoed

FOTOPERSBUREAU PETER SMULDERS BV

Onze dank aan al onze sponsoren en partners voor hun bijdrage en vertrouwen in GolfTON.

PASQUALLE COFFA:       

“Ik ben een Pietje Precies”

De eenentwintigjarige Golf-TON topamateur Pasqualle Coffa speelt pas vijf jaar golf en heeft in relatief korte tijd veel weten te bereiken. Zo won ze in 2017 het NK Matchplay en het Brabants open op de Eindhovensche. Dat is ook de baan waar ze dagelijks traint. Openhartig vertelt ze over haar ambitie Tour-speelster te willen worden.

Hoe geef je jouw ambitie Tourspeelster te worden handen en voeten?

Pasqualle: Ik train hard en maak veel uren, waarbij ik heel goed word gecoacht. Als een kip zonder kop ballen wegslaan heeft namelijk helemaal geen zin. Je moet weten wat je aan het doen bent, dus vul ik mijn trainingsuren zorgvuldig in. Als ik naar de Koreaanse dames kijk en zie hoe ze worden gedrild, dan lijkt het wel of die speelsters zelf helemaal niet meer nadenken bij wat ze aan het doen zijn. Ik probeer juist heel bewust te trainen en ik weet precies waarmee ik bezig ben. En ja, ik ben wel een Pietje Precies in alles. In mijn trainingen, mijn toernooi-voorbereiding…, zo zit ik nou eenmaal in elkaar.

Werkt die karaktereigenschap ook wel eens tegen je?

Ja misschien wel. Ik kan tijdens een toernooi wel eens te gefocust zijn en dat pakt dan niet altijd goed uit.

Je hebt belangrijke toernooien gewonnen, maar natuurlijk ook verloren. Hoe ga je met teleurstellingen om?

In de golfsport verlies je meer wedstrijden dan dat je er wint. Als je daar niet tegen kunt, kun je beter wat anders gaan doen. Ik realiseer me dat heel goed, maar geef nooit de moed op. Een toernooi dat ik niet heb gewonnen is voor mij een extra motivatie om nog beter te trainen.

aa9047bb-f8ae-4e52-83a1-e7e44a988cd3 (1)

Heb je overwogen om naar de Verenigde Staten te gaan om daar professioneel te trainen?

Nadat ik mijn Cios opleiding had afgerond heb ik alles op een rij gezet en kwam tot de conclusie dat ik in Amerika nooit een beter team zou vinden dan het GolfTON team dat mij hier op de Eindhovensche begeleidt. Voor mij was er kortom geen enkele reden om weg te gaan.

Hoe ga je je ambitie financieren?

Omdat ik nu nog thuis woon word ik eigenlijk gesponsord door mijn ouders. Ik werk ook, maar dat is een bescheiden parttime baan bij Nike. Die job levert onvoldoende op om straks als tour-speelster het hoofd boven water te kunnen houden. Meer uren werken zou ten koste gaan van mijn trainingsactiviteiten. Ik bof dus met mijn ouders. Maar, wanneer ik straks tour-speelster zou worden heb ik wel een substantieel bedrag nodig. Een jaar meedraaien op de tour kost zo’n 35.000 Euro. Daarom ben ik bezig met het maken van een sponsor-plan. Als dat gereed is ga ik daadwerkelijk op zoek naar sponsoren.

Wat zijn dan nu de volgende stappen?

Eind 2018 ga ik de Qualifying School spelen. Dat is het internationale toernooi-circuit dat aan de European Ladies Tour voorafgaat. Wanneer ik daarin succesvol ben, ontvang ik een tour-card die me toegang geeft tot de European Tour in 2019. Als me dat niet in één keer zou lukken, dan blijf ik in 2019 nog een jaar amateur en wil dan in dat jaar de Access-Tour spelen. Dat is het toernooi circuit dat onder de European Tour hangt. Op die manier kan ik me dan als amateur toch al meten met internationale professionals die daaraan ook meedoen.

En als we vijf jaar verder zijn?

Dan hoop ik niet alleen een aantal Europese titels te hebben binnengehaald maar me ook te hebben gekwalificeerd voor de PGA Tour in de Verenigde Staten.