Nieuwsbrief 1 - 2019

  In deze nieuwsbrief

GolfTON breidt uit met aantal locaties

-Training Portugal

-Spelers aan de gang op Nationale en Internationale tours

-Winst voor Lars van Meijel Open International La Mirabelle d’or

-Golf als breedtesport

-Aantal jonge golfers neemt af

-Samenwerking Nederlandse Golf Federatie

-Andere ontwikkelingen

-Golf tip Marcella Negers 

  

GolfTON breidt uit met aantal locaties

Een belangrijke ambitie van GolfTON is jonge spelers op, of zo dicht mogelijk bij, de eigen club te begeleiden. Hoe minder er gereisd wordt van en naar een trainingslocatie, des te meer tijd en energie er over blijft om te golfen. Inmiddels is GolfTON er in geslaagd het aantal locaties waar zij haar programma aanbiedt verder uit te breiden naar Maastricht International, de Lage Vuursche (Coaching locatie). Verder zijn er al vergaande gesprekken met de Tongelreep (partnerclub Eindhovensche Golf) en de Noord Nederlandse waar we graag ook vanaf Oktober van start willen gaan. De Noord Nederlandse wordt naast de Eindhovensche, Rosendaelsche, Maastricht International en Noordwijk een hoofdlocatie. Daarbij zal golf pro Sjors Lemmens de jeugd in Maastricht onder zijn hoede nemen en zullen de pro’s Inder van de Weerelt en Raplh Miller de begeleiding op de Lage Vuursche verzorgen, op de Tongelreep zijn Robert van den Broek en Joop Renders verantwoordelijk voor het programma.

Training Portugal

Na een natte winter hebben GolfTON spelers in februari hun hart kunnen ophalen in de Portugese Algarve. Op Pineiros Altos werd onder uitstekende omstandigheden getraind onder toeziend oog van golf pro Roel Timmermans. Natuurlijk hebben de spelers afgelopen winter niet stil gezeten. De wintermaanden werden gebruikt om fysiek aan kracht te winnen en expliciet te trainen op onderdelen die technisch verbetering behoefden.

GolfTON spelers weer aan slag op de Nationale en Internationale tours

In april en mei werden de nationale golf kampioenschappen voor jeugd tot en met 15 en 18 jaar gespeeld. Tijdens het toernooi tot en met 15 jaar behaalde Minouche Rooijmans een 8e plaats en op het NK tot en met 18 jaar werden Jack Ingham en Che den Bake (5), Lars van de Vight, Melvin Mulder Tom van Balen en Max van de Kuilen respectievelijk 5e, 15e,, 15e (gedeelde plaats) en 21e.

Jack Ingham

1. Max a

Laras

Bij de meisjes tot en met 18 eindigde Daphne Zeedijk als 10e. Darius van Driel werd in de Belgium knockout 2de (dit is een Europese Tour event waar Darius een invite voor kreeg). Ook Pasqualle Coffa heeft het goed gedaan op de LET Excis Tour met meerdere top 12 plaatsen.

Lars van Meijel is bezig met een goed seizoen. Naast een aantal mooie top 15 plaatsen wint Lars dit weekend in Frankrijk tijdens de Alps Tour het Open International La Mirabelle D’or in Metz. Lars eindigde z’n toernooi met -18, 4 slagen vrij van nummer twee. Een zeer knappe prestatie!

Leader
LARS

 Golf als breedtesport 

Iedere sport is gebaat bij een gezonde piramide: onderin de breedtesport, van waaruit de talenten komen bovendrijven en bovenin de topsport. Om die breedte in het jeugdgolf te versterken, startte GolfTON onlangs op Golf Club de Tongelreep in Eindhoven een programma voor jonge, beginnende golfers. Een fantastische impuls voor de Tongelreep om extra moeite te doen jongeren uit de omgeving te enthousiasmeren voor de golfsport. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten, want de GolfTON talenten zullen op hun beurt de competitie teams van De Tongelreep eventueel versterken.

Aantal jonge golfers neemt af

Het aantal jonge golfers in Nederland neemt af. Stonden er in 2016 nog ruim 15.000 jeugdspelers geregistreerd, 4% van het totaal aantal geregistreerde golfers, een jaar later waren dat er nog maar 11.627, zijnde 3% van het totaal aantal geregistreerde golfers. En in 2018 nog maar 5000 jeugd golfers. In de ons omringende landen is het aantal jeugdspelers fors hoger zowel in relatieve als in absolute getallen. Zo heeft Zweden, met een inwoneraantal van 10 miljoen, maar liefst 47.000 jeugdspelers. En in Ierland (inwoneraantal 5 miljoen) spelen zo’n 21.000 jongeren golf. In Duitsland betreft het 43.000 en in Spanje 34.000 jongeren. Dat geeft te denken. Wil Nederland zich internationaal kunnen meten, dan is een aanwas van het aantal jonge spelers een absolute voorwaarde. Zo lang golf in Nederland nog niet in de breedte door jongeren wordt beoefend, zal die strijd zeer moeizaam zijn. (Bron: KPMG Golf Participation Report for Europe 2016; 2018)

Samenwerking Nederlandse Golf Federatie

De Nederlandse golf federatie volgt de ontwikkeling van GolfTON met interesse. Onlangs vonden meerdere gesprekken plaats tussen algemeen directeur Maarten van Druten namens GolfTON en Jeroen Stevens van de NGF, waarbij onder meer werd gesproken over de mogelijke opzet van regionale trainingscentra. Ofschoon het gesprek (nog) geen concreet plan opleverde werd het gesprek als zodanig wel als positief beschouwd.

Samen met onze sponsoren en partners maken we het mogelijk!  

SPONSOREN:

PROF.AcT

MELRAH BV 

PALLIETERGROUP BV

BACON BV

DIRK ANGELIQUE

MAXIFOOD

SLIPPENS VERMEER MAKELAARS

VAN LAARHOVEN BMW 

PARTNERS:

APHELION BV

UNIQAR B.V.

VAN BREUGEL Projectmanagement en Adviezen BV

STOFBERG Fysiotherapie/Revalidatie/Sport

W&D Vastgoed

FOTOPERSBUREAU PETER SMULDERS BV

Onze dank aan al onze sponsoren en partners voor hun bijdrage en vertrouwen in GolfTON.

Tip van Marcella Neggers
Marcella 1

      

Veel spelers kiezen te vaak voor een te moeilijke oplossing. Bijvoorbeeld vanuit een moeilijke ligging uit het bos, zal ik de bal met een lage fade door dat kleine gaatje slaan. Of toch maar “laf” terug naar de fairway?

Of een flop met een lob wedge terwijl een lage bal met een hybride ook een optie is.

Stel jezelf altijd de vraag: Hoe vaak lukt dit schot me? Is het antwoord 7 van de 10 of meer dan mag je door naar de volgende vraag.

Levert het echt een slag op? Vaak is dit ook niet het geval en is de veilige optie dus beter.

Vaak wordt dit stuk vergeten!

Succes en altijd eerlijk antwoord geven aan jezelf.